söndag 7 november 2010

Spårning

Hemkommen efter en härlig söndag förmiddag i skogen med spårning. Alltid lika kul och Zallek blir sådär lagom trött och nöjd, speciellt eftersom han idag fick leka med den roliga valpkompisen som man kan jaga i timmar utan stopp. Glömde i vanlig ordning kameran hemma. Ett lyckat spår i alla fall.


Det är roligt att fundera över vilka framsteg vi har gjort på ganska kort tid. Lägger in ett klipp där Zallek för första gången tar den korta tunneln själv. Kan lägga till att det tog flera veckor, om inte månader, att lära in då jag med hjälp av klicker vande honom stegvis att gå på prassliga material (presenning) och att gå under saker (handdukar över köksstolarna, som bildar en tunnel) till att tillslut ett antal gånger krypa igenom tunneln tillsammans med honom och muta in korv i hans mun. Nu måste jag stoppa honom från att inte ta tunneln hela tiden, fast det vill jag inte, för jag är så glad att han vågar.



2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en supertrevlig spårförmiddag. Hundarna har inte gjort så mycket väsen av sig sedan vi kom hem. Hoppas vi ses på onsdag

Anonym sa...

Det är svårt att tänka sig att Zallek inte har velat gå igenom tunnlar förut. Han är så duktig på dom nu!