torsdag 23 augusti 2012

Beslut och nyöppning

Nu har vi i flocken kommit till ett beslut som har varit på G sedan räven kom till oss. Att vi ska kastrera honom. Husse har varit emot det, mest sympatimässigt sådär pojkar emellan. Ha ha. Det har inte varit akut eftersom det ibland kan stå en höglöpstik med rumpan åt Z och han bara går därifrån. Men ibland kan det vara en tik som inte ska löpa på länge, länge och han kan vara jättepå. Det är ju stressigt för stackaren och vi ska ju absolut inte avla på honom, det finns tillräckligt med i hundar i världen som behöver ett hem och han är fel material att avla på. (Men för mig är han finast i världen.) Blir förvånad över att det kostar så mycket, det är inget stort ingrepp och på katter är det dessutom billigare. Vi är såpass aktiva att han inte kommer att gå upp i vikt, fast det skulle han nog behöva och det där med eventuell försämring av pälskvalitén gör oss inte heller något. Nu känns det som att det är helt bestämt. Finns det några fler aspekter man borde ta ställning till?

Vi har varit på Arken Zoo idag, det var nyöppning här i stan och det kommer i fortsättningen bli där som jag går och handlar när jag vill köpa något i fysisk butik. Är glad att det kom någon mer djuraffär eftersom jag inte är nöjd med de tre som finns.


Lilla mattens ettårsdag då vi hade pudel-Ville på besök.

1 kommentar:

[Anna] sa...

Har man otur kan ens hane börja kissa ner sig, både i vaket tillstånd och när de sover. De tömmer då hela blåsan och är inte medvetna om vad de gör(som att de fått en blackout) efteråt blir de rätt ledsna och skämms eftersom rumsrena hundar vet ju att det inte är okey...